Köpvillkor

Leveranssätt
När du beställer varor via vår webshop på www.stabil.se, kan du välja att hämta själv eller att varorna levereras direkt till den adress du anger. Varorna skickas normalt med Schenker. Transportören kommer att kontakta dig innan leverans.
Tänk på att tunga och/eller skrymmande varor kan behöva lossning med truck eller hjullastare. Det är ditt ansvar som köpare att tillhandahålla lossning med maskin när så krävs.

Leveranstid
Lagervaror skickas 1-5 dagar efter beställning.

Fraktkostnad
Fraktkostnaden visas i kassan innan betalning.
För vissa orter kan ett extra frakttillägg tillkomma men i de fallen blir du kontaktad före sändning.
Vid leveranser utanför Sverige ska Stabil Stängsel kontaktas för prisuppgift.

Mottagning av varor
Tänk på att ha telefonen tillgänglig när du väntar på leverans. Om du inte är tillgänglig när chauffören kontaktar dig kan du bli debiterad för återtransport och ny utkörning.
För alla leveranser gäller transport fram till porten på adressen på körbar väg om inget annat anges. Du får själv flytta varorna från budbilen in till bostaden eller in på tomten om det inte finns möjlighet för bilen att ta sig in. Transportören lossar normalt inte gods utan kvittens från ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs. 
 
Skadat gods
Vid avlastning ska varorna inspekteras noggrant av mottagaren innan leveransen kvitteras. Är godset skadat skall du inte ta emot det, utan be transportören återta det.
Kontakta därefter Stabil Stängsel för vidare handläggning. Ser du mindre skador och/eller skador på emballage noteras detta på fraktsedeln då godset kvitteras. Skadat gods som kvitterats ska anmälas till Stabil Stängsel senast inom 5 arbetsdagar.

 

Garanti

Garanti. Vi lämnar 2 års garanti på fabrikationsfel. Om du fått en felaktig vara i din leverans ber vi dig kontakta oss snarast möjligt för fortsatt handläggning. En felaktig vara skall reklameras inom 14 dagar.

Restnoterad vara Om en vara skulle vara slut i lager kommer vi att kontakta dig med ett nytt leveransbesked. Vi skickar inte ut ordern förrän den är komplett om inte annat överenskommits.

Ångerrätt/Öppet köp Som privatperson har du i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen 14 dagars ångerrätt/ öppet köp när du handlar varor på stabil.se. Observera att detta inte gäller specialbeställningar och måttanpassade produkter som är beställda specifikt för dig. 

Returer. Önskar du returnera en vara vill vi att du kontaktar oss för vidare instruktioner. Vi kommer att debitera dig för aktuell kostnad för returfrakt.

Reklamation. Som konsument har du rätt att reklamera en felaktig vara i upp till 3 år men skall helst göras inom "skälig tid" 2 månader. Kontakta oss innan du returnerar.

Övrigt Stabil Stängsel reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll. Vi förbehåller oss rätten att avbryta ett köp om prissättningen visar sig vara felaktig.

Betalningsvillkor

Betalningslösningar. Välj mellan Swish och bankgiro. Minderåriga får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Swish  Betala i förskott med Swish i svenska kronor.

Förskottsbetalning via bankgiro

Betalningsvillkor. Vi levererar varan 1-5 dagar efter beställning och att varorna är betalda.